Tavuklu güveç
Bir tavaya tereyağını koyup, kızdırın. Tavuğu çevire çevire kızartın. Ardından kızarttığınız tavuğu güvece koyun. Tavadaki yağda soğanı ve salçayı koyup, soteleyin. İçine un ilave edip, sirkeyi koyun. İki su bardağı su ilave edin. Bu arada kerevizi ve havucu iri parçalar halinde soğanlı sosa karıştırın. Sosu tavuğun üzerine döküp, güvecin kapağını kapatın. Kısık ateşte tavuk yumuşayıncaya kadar pişirin.
MALZEMELER
* 1 bütün tavuk
* 3 çorba kaşığı tereyağı
* 2 su bardağı su
* 2 adet domates
* 2 dal kereviz
* 2 adet soğan iri doğranmış
* 2 adet havuç
* 2 dal kereviz
* 1 yemek kaşığı un
* 1 yemek kaşığı salça
* Tuz
* Kırmızı biber
* 2 çorba kaşığı sirke